Text Widget

Hello there, this is a custom widget area, you can add anything here or in mollis est fringilla non. Vestibulum et felis lacus. Curabitur sed.

Our Pages

Blog Categories

Arama

Seyahat       İstanbul

Karaköy Vault Hotel'de ki sanat eserleri......

15.06.2014 Tarihinde yayınlandı

Karaköy'de Bankalar caddesinde  yeni açılan Vault Hotel oldukça keyifli olmuş. Eski mimarisine sadık kalınarak yenilenen 63 odalı bu keyifli otelin işletmesi House Hotele emanet edilmiş. Otelin farklı yerlerinde asılı olan tablolar ise türk sanatçıların Beyoğlu ve Karaköy'ü yorumlamaları ile yaratılmış.benim çok hoşuma giden bu eserleri sizlerle paylaşmak istedim.

Erman Özbaşaran ve Ahmet Çerkez'e ait Karaköy İnside isimli  bu eser kentsel dönüşüm veşehir dokusundan etkilenerek tasarlanmış.Etrafta bulunan  malzemelerin üzerine otelin eski ve yenidönem fotoğrafları transfer edilmiş ve bu ahşap ve metal parçalar şehrin dokusunu yansıtacak şekilde bir araya getirilmiş.

Grafik sanatçısı Burcu Köken tarafından tasarlanan  bu eser için sanatçı çevrede bulunan dükkan ve sokak tabelaları, graffitileri Beyoğlu haritasının üzerinde bir araya getirmiş. Katmanlar şehrin farklı dönemlerini yansıtıyor.

Sanatçı Burcu Köken tarafından yaratılan bu eserde otelin cevresinde ki dükkanlardan alınan conta ve civatalarla bir doku yaratılmış. çok dikkatli bakıldığında ise eski kartpostallarda sıksık rastlanan  Salut de Constantinople yazısı göze çarpıyor.

Ayça Telgeren kağıda makasla elle keserek şekil veren bir sanatçı. Otel için ürettiği üç eserinden biri olan yukarda ki eserin adı Hayali Semt Haritası .

 

Yine Ayça Telgeren'inDeli Merdivenler isimli  yine aynı teknikle tasarladığı başka bir eseri.