Text Widget

Hello there, this is a custom widget area, you can add anything here or in mollis est fringilla non. Vestibulum et felis lacus. Curabitur sed.

Our Pages

Blog Categories

Arama

Seyahat       Şehirler

Dubai’de AVM’leri gezmeden de tatil mümkün?

01.02.2016 Tarihinde yayınlandı

Nedense Dubai ve dev AVMlerinin methini çok duysam da bu rota beni hiç de cezbeden bir yer olmamıştı ta ki bu ocak’ta kardan sıkılıp sıcak bir yere kısa bir tatil yapalım diyene dek. Kısa bir tatil olduğundan şehir merkezinde bir otel seçtik. Burj Khalifa’da ki Armani Otel bizim için biçilmiş kaftandı. Hem şehrin göbeğindeydi, hem de oldukça modern ve hoş  dekorasyonu ile bambaşka bir havası vardı, çok memnun kaldık.

Çarşamba gece 7.40 uçağı ile Dubai’ye hareket ettik ve gece yarısı otelimize vardık. Bizi inanılmaz bir hızda odamıza yerleştirdiler. Güzel bir uykudan sonra sabah kalkıp ilk günkü keşfimize başladık. Ben AVM’leri gezmeden bir Dubai turu nasıl yapılır size onu anlatmak istiyorum. Son gün hem bir fikir edinmek, hem de sizlere yazabilmek için  2 avm ziyareti yaptım; onun da detaylarını yazımın sonunda sizinle paylaşacağım.

 

Birleşik Arap Emirliklerinin 7 emirliğinden bir olan Dubai belki de ismi en çok bilineni, ağırlıklı olarak geliri turizmden kaynaklanıyor. Çölün ortasına kurulan bu vaha şehirde yok yok. Tüm dünyanın en iyi lokantaları, otelleri, residenceları, tüm bilinen markaları burada toplanmış. Toplam 8 milyonluk Emirliğin 7 milyonu dünyanın farklı yerlerinden gelmiş insanlar sadece 1 milyonu Birleşik Arap Emirliği vatandaşı.

Dubai’de eğer sportif biri iseniz ve macera seviyorsanız oldukça çok fazla seçenek var sizin için. Parasailing’den, balon’a, paraşütle atlamaya, çölde safariden çölde ya da bir avmnin içinde yer alan kayak aktivitelerine kadar birçok olanak sizi bekliyor. Biz ilk günümüzde oldukça keyifli bir safari turu yaptık. .Bu turların farklı saatlerde farklı aktiviteler içerenleri var. Dilerseniz deve ile gezip, ,üzerine yine çölde at turuda yapıp sonra kumda hummer yada Jeep’lerle safari yapabilirsiniz. Buna isterseniz buggy veya atv motorları da ekleyebilirsiniz. Bu gün çöle gitmişken board ile kum kayağı(sand boarding) da yapabilirsiniz. Günün sonunu çölde kurulan kamplarda güzel bir barbekü ziyareti eşiliğinde  dans gösterileri seyrederek noktalayabilirsiniz. Bu tür kum safarilerini organize eden Excursion Point; Arabian Team Adventures, Arabiahorizons, The Sahara Insiders ya da Extreme Adventure Dubai gibi tur şirketlerinden detay öğrenebilir, yardım alabilirisiniz.

Armani hotel

Biz ilk gece o kadar yorulduk ki, safari sonrası kampta yemek yerine otelimize dönerek Armani otelin içinde bulunan Amal  hint lokantasında suların dansını seyrederek çok keyifli bir yemek  yedik..Sonrasında yatağımızı zor bulduk desem çok da abartmış olmam.

Lokantalardan bahsetmişken Dubai’de aklınıza gelen her güzel lokantanın bir şubesi var. Tesero, Coya (peru mutfağı); Ceconni’s , La Petite Maison (inanın Istanbul’da ki gibi kötü değil buradakine gönül rahatlığı ile gidebilirsiniz), Omnia, Roberto (İtalyan mutfağı); Tike, Nusret, Kaftan (Türk mutfağı) ; Le Comptoir ,Al Nofoorah, Al Mahal (Lübnan mutfağı) ; Marina ‘da bulunan Mina Seyahi gemisi içinde ki Aprons and Hammers (balık);  Okku, Hakkasan, Zuma, Nobu , Saffron, Yuan (uzakdoğu mutfağı); Deria bölgesinde Nick Alvis ve Scott Price; Table 9 ve La Cantine du Faubourg fine dinning için hoş alternatifler arasında ilk aklıma gelenlerden… Bunun dışında Mythos, Gaucho, Ossiano, Seafire da hoş lokantalardan bazıları... Dubai’de cumartesi günü Cave beach ‘e ya da Nassimi Beach’te keyifle brunch yapabilirsiniz. Bunun dışında hoş beach klüpler arasında XL Dubai ve Barasti yi de sayabilirim. Dubai’de binlerce yemek alternatifi dışında oldukça hareketli bir gece hayatı  mevcut. En ünlü ve eğlenceli klüplerin başında Armani Privee; Cavalli , Catch ve VİP Rooms ,Buddha Bar gelmekte. Beyrutun meşhur Music Hall’unun da burada bir şubesi var ve oldukça popüler .Gece hayatını seviyorsanız buralara da yer ayırtarak gitmenizi tavsiye edeceğim.

 

Dubai gerçekten çok farklı şeyleri deneyimlemek için biçilmiş kaftan.

Dünyanın en uzun binası Burj Khalifa’yı görene dek hiç etkileneceğimi düşünmemiştim, Amerika'da o kadar büyük gökdelenler görmüş, içine girmiştim ne olabilirdi ki! Ancak görünce tüm fikrim değişti. İçinden aşağı bakmaktan çok dışardan seyretmekten çok etkilendim. 555 metre yüksekliğinde ki bu mimari eser gerçekten insanı etkiliyor. Burj Khalifa'nın tepesine çıkmak için saatlerce sıraya girebilir ve 148. katta ki seyir terasından sehri seyredebilirisniz, ancak   122. Kattaki at_mosfer adlı barda bir içkiye gitmeniz daha kolay ve keyifli bir alternatif olabilir. Burayada mutlaka önceden yer ayırtmalısınız. Burj Khalifanın illa da en üstüne çıkacam derseniz uzun bir sıra bekleyerek bilet almanız ya da otelinizin concierge servisinden biletin üç katı fiyatına vip servisi ayarlayarak da şehri seyretmeniz mümkün.

Dubai’de adı sıkça geçen ikinci yapı da Burj al Arab….Ben burada çok büyük hayal kırıklığı yaşadım, görmek istiyorsanız (ki ben hayatımda gördüğüm en çirkin otel diyebilirim size)  çay saatinde önceden rezervasyon yaparak 27. Katında ki Al Muntaha restaurantına gitmenizi ve güneş batımını orada seyretmenizi öneririm.

Dubai’de yok yok gerçekten. Son senelerde sanat da oldukça öne çıkıyor. Al Quoz bölgesinde çimento fabrikaları arasında birçok sergi alanı ve galeriler, bunların arasına sıkışmış hoş kahveler bulmanız mümkün. Özellikle Alserkal caddesinde ki Art Sawa, Ayyam Galllery, Flying house gib hoş galerilerde farklı sanatçıların sergilerini gezebilirsiniz.Yalnız unutmayın Dubai’de haftasonu tatili cuma ve cumartesi..O yüzden cumartesi bu bölge malesef kapalı. Eğer bu bölgeye giderseniz bana jariboo.com’un tavsiye ettiği Tom&Serge de öğle yemeği yemenizi tavsiye ederim. Bunun dışında aynı zamanda bir motosiklet dükkanı olan Cafe Rider’da da bir kahve molası verebilirsiniz.

Dubai’de sabah erken saatlerde balon keyfi yapabilir, parasütle atlayabilir, kite surf vey a skydiving, deepsea fishing , diving gibi farklı aktiviteler katılabilirsiniz. Dubai helicopter turu da size önereceğim başka bir aktivite. 12 dakikadan 27 dakikaya dek 4 ayrı seçenekte şehri yukardan seyretmeniz mümkün bu turla.

Dubai’de şehir turu yapmak isterseniz Al Diyafa'dan geçip Dubai Creek’e tekne ile geçip (bu tekne taksilere abra deniyor) Bastakiya bölgesini gezebilirisiniz. Al Diyafa bölgesinde ki müze Dubaide ki tek müze.

Gold & Spice Souk bizim mısır çarşısı ve kapalı çarşının çok küçüğünü andırıyor. Souq civarında öğle yemeği yemek isterseniz Souk Medinat Jumerihat size bir alternatif olabilir.

Dubai Marina ‘da şehrin farklı ve hoş bir bölgesi.. Burada Jumeriah Beach Residence Road kısaca JBR bizim bebek semti gibi popüler bir mekan. O civardaki kahve ve lokantalarda Dubai’de oturanlar sosyelleşmek için buluşup, uzunca vakit geçiriyorlar. Bu civarda yürümek ve yemek de keyifli bir alternatif. 

Dubai'de yaratılan ev ve otellerin konumlandığı yapay adaları da  havadan görünce oldukça etkilendim doğrusu. Bu kadar yapaylığın uzun süre yaşadığınızda sizi ne kadar rahatsız edeceğini bilemiyorum ancak kısa bir seyahat için gittiğinizde bunlardan etkilenmemek elde değil.

Dubai’ye gidipte zaten otelimizin altında olan The Dubai Mall’u görmeden de gelemezdim; tam 1200 dükkan ile en büyük avm olma özelliğini gösteren bu mall’un tamamını gezdiğimi söyleyemem. İçinde oldukça büyük bir akvaryum ve hayvanat bahçeside barındıran bu avm çöl sıcağından kaçmak için hoş bir alternative olabilir.

Gittiğim diğer bir avm ise Mall of Emirates.içinde ciddi bir kayak pisti, telesiyejler bulunan bu kayak merkezini görmenizi tavsiye ederim.Çölün ortasında 12 ay kayak yapabilmek de bir başka keyif olsa gerek.

Evet Dubai’den etkilendim; zira insanoğlunun hayal edip yapabileceklerini burada birkez daha görebiliyorsunuz.Çölün ortasına oldukça lüks bir şehir yaratmak, bunu yapay adalarla süslemek ve bu planlamada da paranın yapabileceği her çılgınlığı yapabilmek gerçekten etkileyici bir görüntü…