Text Widget

Hello there, this is a custom widget area, you can add anything here or in mollis est fringilla non. Vestibulum et felis lacus. Curabitur sed.

Our Pages

Blog Categories

Arama

Seyahat       Otel

Alaçatı'da bazı keyifli butik oteller.....

02.07.2014 Tarihinde yayınlandı

Alaçatı , Ildırı, Urla belki de eşimin İzmir'li olmasından dolayı benim için cenent köyler. İnşallah da çok bozulmadan bu şekilde kalabilir. Alaçatı tabii içlerinde en keyifle kaldığım yer. Alavya nerdeyse ikinci evim. Ancak tabii bu şirin köyde başka keyifli adreslerde var kalabileceğiniz.İşte size bunlardan birkaç örnek vereyim istedim..

 

ev bharat

EV BHARAT  Size tatilin ne anlama geldiğini hatırlatan ve  yaşatan ev bharat, kalabalıktan uzak keyifli bir kaçış olanağı sunarken, günün en dinlendiren saatlerini zevkle geçirmenizi sağlayan bir otel. Alaçatı’nın simgesi haline gelen rüzgar gülleri ile beraber gün batımını seyredip keyifle içkinizi yudumlar kitabınızı okuyup tamamen dinlenebileceğiniz bir adres.

 

la capria suite

LA CAPRİA SUİTE odaları antika mobilyalarla döşenmiş, plaja 4 km uzaklıkta Fas tarzının benimsendiği şirin bir otel olan La Capria birkaç ödülede sahip bir otel

 

İncirliev

İNCİRLİEV  hikayesi, anne Sabahat Poshor’un 1995 senesinde okuduğu Peter Mayle’in Provence’da geçen Hotel Pastis isimli kitabı ile başladı. Yıllar sonra hayaller gerçek oldu; aslına sadık kalınarak yenilenen yüzyıllık Rum evi İNCİRLİEV olup, ailenin yaşamına yeni bir heyecan getirdi. Uluslararası DJ ve müzik yapımcısı Can Poshor (Jonny Rock) her yaz İngiltere’de sürdürdüğü müzik kariyerini çantasına doldurup geliyor ve İNCİRLİEV’in ev sahipliğini üstleniyor.Baba Orhan beyin yaptığı 20den fazla marmelat ve reçellerde bu otelin tadına tad katıyor.

Tashmahal

TASHMAHAL  Bir zamanlar hayli zengin biri tarafından yaptırıldığı her halinden belli olan bu konak elde ele geçip yıprana yıprana külüstür bir eve dönüşmüş. Alaçatı klişelerinden mümkün olduğunca uzak, özgün, zevkli ve akıllı bir iş çıkartmışlar. Bahçedeki mozaik yer döşemesinden 'balayı odası'na kadar her yerde ciddi bi emek görüyorsunuz.  Restorasyon sırasında ortaya çıkmış nice sürprizden biri olarak 'fırınlı' oda da  ozel ve farklı odalarından biri otelin. 

1850

1850  Alaçatı taşlarıyla inşa edilmiş bu Rum evi yerel mimariyle uyum içindedir. Alaçatı'da oldukça merkezi bir konumda yer alan otelin bahçesini keyfi ise ayrı bir hoşlukta. tadını çıkarabilir.

 

Bey evi

BEYEVİ Eski ve büyük bir Rum evinden dönüştürülmüş Bey evi hotel; merkezden 350 metre uzaklıkta olduğu halde gürültüden uzak, sakin ve nezih duruşu itibariyle çok önemli bir tercih sebebidir.  Cumbalı odaların  yüzme havuzu ve çiçeklerle bezeli bir avluyu  baktığı otelde her türlü ayrıntı düşünülmüş.