Text Widget

Hello there, this is a custom widget area, you can add anything here or in mollis est fringilla non. Vestibulum et felis lacus. Curabitur sed.

Our Pages

Blog Categories

Arama

Seyahat       Otel

Ev konforunda sıcacık bir otel..İdablue

02.12.2015 Tarihinde yayınlandı

Geçen hafta sonu uzun zamandır planlayıp bir türlü gidemediğimiz kısa bir hafta sonu kaçamağını sonunda yaptık..Rotamız Kazdağlarında Adatepe'de açılan İdablue otel..Neredeyse iki yada üçkez tarih koymamıza rağmen hep bir aksilik oldu ve gidemedik, bazen çok istediğiniz birşeyi yapmakta zorlanırsınız ya işte öyleydi bu da..Neyse sonunda başardık ve eminim artık oldukça sık gideceğimiz bir adres olacak burası..

İşte Adatepe köyü

Biz daha önce Asos ve civarını gezmiştik ancak Adatepe ve Kaz Dağlarının bu tarafını bilmiyorduk. İstanbul'dan uçakla Edremit'e ordanda 45 dakika araba ile bu güzel köye ulaşmak mümkün.Öncelikle bu küçük köye hayran oldum.Sit alanı olduğundan bozulmadan kalmış, rüya gibi küçük bir köy..Bakkalı bile yok..Yemyeşil göze çirkin gelen hiçbir çıkıntının olmadığı bir yere aslında pek de ülkemizde alışık değiliz..O yüzden de kendinizi İtalya'da yada herhangi bilinç düzeyi yüksek bir ülkede hayal edebileceğiniz bir köy burası.

Ciliv çifti bundan çok seneler önce buraya gelip, köye aşık olup bir ev almakla bu serüvene adım atmışlar. Bir ev derken iki, ev sayısı 3'e çıkmış..Zira dostları ile burada vakit geçirmek en sevdikleri haftasonu aktivitesi olmuş.Geçen sene neden bu keyiften başkalarınında yaralanmasını ön ayak olmuyoruz diyerek bu üç evi 9 odalı minik bir butik odele dönüştürmeye kara vermişler. Bu yaz haziran aynda kapılarını açan İdablue o kadar keyifli bir adres ki.. 9 odası olduğundan tam bir ev keyfinde. Çalışanları da öyle.Sizi sizden önce düşünüyorlar.

Mutfağının lezzetini anlatmakla bitiremem. Ne yediysek muhteşemdi..Pişi denen bir hamurlu börek, pazılı simit, yumurtalı ekmek, girit böreği  sabah kahvaltısında ki lezzetlerden sadece birkaçı..İyi ki sadece iki gece kaldık eminim şu son aylarda verdiğim tüm kiloları orada 4 günde geri gelirdi..

 

İşte size sabah kahvaltısından örnekler...

9 oda olduğundan oteli kapatmasanız bile kendinizi evinizde hissediyorsunuz ve sosyalleşmeden vakit geçirmeniz de oldukça mümkün. Yani isterseniz inzivaya çekilir, isterseniz bizim yaptığımız gibi eller havaya oldukça sosyal bir hafta sonu geçirebilirsiniz..Her evin kendi salonu olduğundna küçük bir gurup olarak bile gitseniz kendi başınıza kimseyle olmadan kafa dinleyebileceğiniz bir yer..sakin ve huzurlu..Ben uzun zamandır bu kadar çok uyumamıştım.Kaz dağları oksijen kaltesi bakımından çok özel bir yermiş. Sanırım bunun etkisi yatakların rahatlığı ile birleşince böyle bir etki yapıyor.

Sansımıza hava güzel olduğundan bahçenin de tadını doyasıya çıkardık. 

Akşam yediğimiz kuzu ve iç pilavın lezzeti muhteşemdi..

otelde hep beraber yenilen sömineli salon yılbaşı mooduna girmişti bile..

Benim odamdan çok hoş bir deniz manzarası gözüküyordu..

Öncelikle Berrin'e sonrada İdablue çalışanlarına binlerce teşekkür bu keyifli haftasonu kaçamağı için..Yakında yine gitmeyi hayal ediyorum