Text Widget

Hello there, this is a custom widget area, you can add anything here or in mollis est fringilla non. Vestibulum et felis lacus. Curabitur sed.

Our Pages

Blog Categories

Arama

Seyahat       Otel

Kavala'da İmaret otel...muhteşem bir deneyim

19.10.2013 Tarihinde yayınlandı

Kavalanın eski bölümünde  şehri tepeden kucaklayan bir okulmuş burası...Bugün İmaret adı ile inanılmaz bir otele dönüştürülmüş.İçeri girdiğinizden itibaren sizi sıcacık bir ev havası sarıp sarmalıyor.Genel Müdür Bay  Gialides tarafından otele gelen her misafir özel olarak, binanın  tarihi de anlatılarak gezdiriliyor.Zaten bu bile başlı başına bir kültür turu niteliğinde...

1817 yılında Mehmet Ali Paşa tarafından imarethane olarak inşa edilen bu inanılmaz bina uzun yullar boyunca yüzlerce öğrenciye ışık tutmuş. Son senelerde Anna Misirian tarafından Mısır hükümetinden 50 yıllığına kiralanarak renove edilen ve  son 10 senedir otel olarak hizmete açılan bu yerde herşey sizin ne kadar özel olduğunuzu hatırlatıyor.

Otele girdiğinizden itibaren çok sıcak bir ev atmosferi sizi sarıp sarmalıyor. 26 odanın herbirinin farklı bir dekorasyonu var. 4 tane suite bulunan otelde bir odada yatağın başında bir gömme havuz bulunuyor.Geceleri sadece mumlarla aydınlatılmış otelin avlusundan odanıza girdiğinz anda ne kadar farklı bir yerde kaldığınızı bir kez daha anlıyorsunuz.Her odaya yatağın yanına ayaklarınızı yıkamanız için gül banyoları konulmuş.Sadece görmek bile insana keyif veriyor.

Otelde bulunan hamam’da türk hamamı rituelleri uygulanıyor ancak benim en hoşuma giden bölüm 1800 lü yıllarda su için kullanılan sarnıç ta yüzme olanağı. Şu anda orayı minik bir havuz ve masaj olası olarka kullanan otel yetkilileri burada çok keyifli bir ortam yaratmışlar.

Sabah erken kalkan biri olarak eşimi uyandırmak istemedim ve otelin sıcacık lobi giriş bölümüne geçtim ..Yanıma gelen biri  ne içeçeğimi sorduğunda çay dedim ..Normal olarak bir bardak çay beklerken beni bir çay seramonisi karşıladı.sabah saat altıda bembeyaz keten örtüler örtüldü, bir servis masasında bana özel hazırlanan çayın yanında çay sandeviçleri, poğacalar ikram edildi..Daha sabahtan sizi şimartmaya başladıkları bir otel bu..

Otelde bulunan bir mescitdeaynen muhafaza edilmiş ve orada bugün farklı keyifli söyleşiler düzenlenip, müzik etkinlikleri yapılıyor.İmarethanenin içinde ki erzak odası ve ekmek tekneside aynen muhafaza edilmiş..

Kavala İstanbul'a oldukça yakın ancak inanın uzak bile olsa sadece İmaret otelde kalmak için bile gidilir.