Text Widget

Hello there, this is a custom widget area, you can add anything here or in mollis est fringilla non. Vestibulum et felis lacus. Curabitur sed.

Our Pages

Blog Categories

Arama

Seyahat

Mykonos'ta bu yaz çok eğlendim.....

27.07.2014 Tarihinde yayınlandı

Cavo Tagoo otelde güneş batımı

Bu yaz kuzenimle beraber bir arkadaşımızın teknesine 4 günlüğüne bir Mykonos gezisi yaptık.Gerçekten çok eğlenceli geçen adada geçen seneki yazıma aslında çok da fazla ekleyeceğim şeyler yok.Türkiye'nin tersine buralarda açılan lokanta, club ve beachler sezonluk değl..çok daha uzun ömürlü yerler oluyor. Ancak ben bu sefer ben farklı yerleri  gezdim gördüm.O yüzden 2014 yazı Mykanos updatei olarak diğer mykonos yazılarıma bunu ekleyebilirsiniz...

Cyclades olarak anılan adalar gurubunun  tam ortasında bulunan Mykonos mitologilik bilgilere göre Hercules tanrısının öldürdüğü devlerin gövdelerinden oluşmuş. İsminide Apollo  tanrısının torunun Mykonos'tan aldığı rivayet ediliyor.

Bu sene otelde kalmadık ancak 5 otel ziyaret ettik, kimisine içki içmeye, kimisine güneş batımını seyretmeye ya da  arkadaşlarımız görmeye gitik.. İşte sırası ile size bana hoş gelen otelleri  sıralayayım....Cavo Tagoo adanın en hoş güneş batımının seyredebileceğiniz, en lüks otellerinden biri...arada otobüs geçmese manzara daha da nefes kesecek ya!! Bunun dışında şehrin içinde Belvedere hotel hem yeri, hem de içinde bulunan Matsuhisa (nobu) restaurantı sayesinde oldukça gözde. Benim en sevdiğim otel Psarou beach'de yer alan Mykonos Blu..adanın klasik mimarisini yansıtan otelden Nammos beach club2a yürüyerek geçebiliyorsunuz. Bu sefer kahvaltıya gittiğimiz Santa Marina Villas resort'da hem plajı hem de konumu ile oldukça keyifli bir yer... Hotel Theoxenia  de Jackie o ve Onass'in favori otellerinden biriymiş. yakın zamanda Angelos Anguelopoulos'un renavsayonu ile yeniden gözde oteller arasında yerini almış. henüz türkler nasılsa pek keşfedememiş..

 Mykonos'ta aslında ne ararsanız var..Çılgın bir eğlence yaşayabileceğiniz gibi, sakin bir hayatta yaşamanız mümkün..Popüler  plajlar genellikle adanın güneyinde yer alıyor , bu kısım rüzgardan daha korunaklı.. Psarou koyunda ki Nammos, Pilintri koyunda bulunan Super Paradise Beach'te bu sene Jackie O Beach club  adanın en hızlı partylerinesahn olan beach klüpler...Daha gençler için  24 saat müziğin kesilmediği Paradise Beach'de bulunan Tropicana Beach  ve Cavo Paradiso da bunlardan aşağı kalmıyor... Elia Beach adanın en uzun plajlarından biri...Plajın sağ koşesi özellikle gaylerin tercih etttiği hatta çıplak denize girdikleri bir bölüm bulunuyor.. Kalo Livadi eskiden oldukça sakin bir plajken Sol Y Mar adlı klüp açıldığından beri o da adanın gözde çılgın plajları arasında ki yerini aldı.

Birazda sakin kafa dinleyeceğiniz yerlerden bahsedersek, Panormos Agios Sostis plajı Mikonos adasında ünlülerinin özellikle tercih ettiği bir koy. Gözlerden uzak rahatça keyifle denize girebieceğiniz koyda Giorgos Zaglaras adlı bir de taverna var. Hennüz fazla keşfedilmemiş bu koy gerçekten çok hoş.. Ftelia koyunda ki Alemagou da çok lezzetli yemeği ve muziği ile keyifli ve sakin vakit geçirebileceğiniz gitmenizi  tavsiye edeceğim bir başka adres. Agios Sostis plajında bulunan Kiki Tavern'de hem keyifle yemek yiyeceğiniz, hem de denize girebileceğiniz başka bir adres.. Kiki tavernin ne tabelası var, ne de telefonu. İster gece, ister gündüz gidin kiki'de ciddi bir sıra ile karşılaşacaksınız.Ancak inanın  bu sırayı beklemeye değer....Bunun gibi Ornos, Platis Gialos'dasakin plajlardan..

Adada gün abtımını izleyeceğinizadresler bir hayli fazla.Little Venice bölgesinde bulunan Caprice bar bunların en bilineni... Cavo Tagoo hotelde gün batımını seyretmeniz için çok keyifli bir adres.Ancak biz bu sene Elysium bar ve hotel'den seyrettik...Çok eğlenceli idi zira güneş batar batmaz inanılmaz bir Drag Queen show başladı..Çok çok eğlenceli idi. ayrıca Petros2da  bu tür showları ile eğlenceli mekanlardan biri.

Astra ve Cavo Paradiso eğlenceyi palj sonrası devam etmek isteyenler için en doğru adreslerin başında yer alıyor.Remezetto, happyfish,Nautilis, Mamaloukas, Roco old port, Ftelia da yine hoş adreslerden bazıları.... 

Chez Katrin,Sea satin Market, Nikos, Matsuhisa Mykonos, Philippi bu sene açılan Bathazar,Avra,İnterni, Koursarous yemek için doğru adresler..

JackieO bar, Scandinavian Bar, Astra Bar, Cavo Parodiso Club ise geceye aynı hızla devam edebileceğiniz diğer adresler...

Alemagou

Santa Marina

Cavo Tagoo

Chez Katrin

 

Nammos

Tropicana Beach

Caprice BAr

Elysium 'da güneş batışı ve arkasından DragQueen show