Text Widget

Hello there, this is a custom widget area, you can add anything here or in mollis est fringilla non. Vestibulum et felis lacus. Curabitur sed.

Our Pages

Blog Categories

Arama

Seyahat

Alaçatı'da Hacı Memiş ...

31.07.2013 Tarihinde yayınlandı

Geçen haftasonunu Alaçatı'da geçirdim. Ben çeşme ile ilk tanıştığım seneler 1978-79 lardı. sonra İzmi'e gelin gidince Çeşme her yaz birkaç haftamı geçirdiğim bir yer oldu.Daha o zamanlar metruk olan Alaçatıya hayrandım.Şimdi iğne atsan yere düşmeyecek kalabalığı ile beni şaşırtsa da ilk açılan Taş otel, Ayşe'nin dolabi(ki malesef artık kapandı), eski agrilla benim favorilerimdi o zamanlar.Şimdi bu tür dükkanlar yavaş yavaş Hacı Memiş mahallesine doğru kaymaya başlamış. Alaçatı'ya giderseniz mutlaka bu sokaktan geçin hatta bu sokağa vakit ayırın.Ben burada ki eskicilerde hem çok eskilere gittim, hem de butiklerde ki yeniliklerle kendimden geçtim.

size bu hafta sadece Hacı Memiş ve cevresinden bahsedeceğim... bu sokakta hala yöresel halk yoğunlukta yani hala o kendine özgü doku duruyor.Bir bakkal var ki içinden çıkasım gelmedi...görün ve siz karar verin derim...Bu sokakta eskiciler ağırlıkta.pop adlı dükkan sizi çocukluğunuza götürüyor. İTT shcub lorenz yada pioner marka pikaplar, plaklar, oyuncaklar, fotoğraf makinaları daha neler neler var.Bu dükkandan çıkarken inanın gözlerim hafif dolmuştu...

Bunun dışında çok hoş eski emayeler, hamur tahtaları ve daha birçok farklı ürün satan eskicilere de bu sokakta rastlamanız mümkün...eskiden,Evvel zaman  antika plak; kuş kafesi bu eskicilerden birkaçı....

Burdaki butikleri de es geçemeyiz. Bunca eskinin yanında oldukça trendy ürünler satan 4 yada 5 butik hemen göze çarpıyor. Bunlardan biri bazen..İçinde kendi üretimi kimano tarzı çeketler, farklı tasarımcıların takıları bazı heykeller ve hoş sandaletler olan kendi içinde belli bir tadı olan bir dükkan.

Sign adlı bir başka hoş dükkanda benim çok sevdiğim Beyrutlu Tasarımcı Sarah Beydoun'un tasarımları olan sarah's bagler satılıyor..Onun yanında hoş kıyafetlerinde yer aldığı bu dükkanı da sevdim. Hacı Memiş mahallesi 2012 sokak n19 adresindeki sign a uğramanızı tavsiye ederim.

sign

Bir başka hoş dükkanda Rene Saban ve Siren Ertan tasarımlarının satıldığı,Fine Oz jewellery ve design dükkanı.

Aynı Mahallede jandarma sokağında Lisa corti dükkanını da sakın atlamayın: insanın içini açan elbiseler, şapkalar, örtülerle neşeli bir dükkan.

Bunun dışında hemen asma yaprağının yanında ki Kırmızı ardıç Kuşu'ndaki özgün tasarımları gerçekten görülmeye değer...

Birde geçen sene Rana sayesinde tanıştığım elde boyanmış melekler yapan Hülya Çamurdan Mert'in dükkanından bahsetmeden geçemeyeceğim.rengarenk meleklerin duvarları süslediği bu dükkan  beni çok etkiliyor.

çakıl seramikteki farklı tasarımlar,Spada tillada ki yastık ve kıyafetler , village cafe'deki ayakkabıları da oraya kadar gitmişken görmeden dönmeyin.